Over het koor


Alegria is in 1998 begonnen als kerkkoor in Rumpt, maar het heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een volwaardig kamerkoor. En dat is te horen!

Wij, leden van Alegria, zingen met veel plezier en ambitie, meestal vierstemmig. 

Ons koor telt ongeveer 30 leden, mannen en vrouwen, en we repeteren –buiten de schoolvakanties– elke woensdagavond.


Onder leiding van onze dirigent Geerten Liefting werken we aan een veelzijdig en uitgebreid repertoire. We geven meestal elk jaar een concert en  treden op bij kerkdiensten en in ziekenhuizen.   

Sinds maart 2018 is Geerten de vaste dirigent van Alegria. Onder zijn bekwame en enthousiaste leiding werkt Alegria elke woensdagavond met veel plezier verder aan haar ontwikkeling.

Geerten Liefting studeerde orgel, compositie, koordirectie en kerkmuziek aan de Conservatoria in Utrecht, Antwerpen en Rotterdam. Daarnaast studeerde hij improvisatie bij Hayo Boerema. Hij won als organist en componist diverse belangrijke prijzen op internationale concoursen waaronder de eerste prijs op het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem in 2016.Geerten is actief als concert-organist en trad op bij diverse festivals in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italie en Belgie.

Als organist is hij werkzaam in de Bonaventurakerk in Woerden en in de Laurenskerk in Rotterdam (naast Hayo Boerema). Daarnaast is hij werkzaam als dirigent van de koren in de Bonaventuraparochie in Woerden en sinds kort dirigent van kamerkoor Alegria in Beesd. Ook is hij zeer actief als componist. Zijn werken werden onder meer uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor, de Laurenscantorij Rotterdam, kamerkoor Ars Musica. Onlangs gaf hij een masterclass in Beijing (China).

*****

 Maria Segura-Thijssen was 10 jaar lang (2008-2018) de vaste dirigent van Alegria. Onder haar leiding heeft Alegria zich ontwikkeld van R.K. kerkkoor tot een volwaardig kamerkoor. Maria woonde en werkte in Nederland, maar eerder ook in Frankrijk, Canada en Duitsland. Begin 2018 is ze weer in Frankrijk gaan wonen en werken en hebben we na 10 jaar bijzonder plezierige samenwerking, afscheid van elkaar genomen.